29 Ağustos 2011 Pazartesi

Lüks Ticari Taksiler

Ticari taksi denildiği zaman, ticari bir işlemi gerçekleştirmesi nedeniyle olsa gerek, maliyetler her zaman kısılmaya çalışır. Genelde arabalar hesaplı modellerden seçilir. Araç yakıtı olarak da en hesaplı yakıt türü olan LPG en vazgeçilmez enerji kaynağıdır. Araçlar genelde eski modeldir. 1980 model ticari araçlar dahi görmek mümkün. Özellikle kaçak ticari taksilerde. Fakat bunun bir istisnası var o da Hyundai Accent. Bu marka araç genelde ticari taksiler de çokça karşılaşılan bir otomobil. Ve Accent, vir ticari taksi için lüks sınıflandırması içerisine rahatlıkla girebilecek düzeyde. Bir diğer boyuttan yaklaşınca, aynı fiyata ve aynı lüksiyata sahip araçlar, ticari taksi olarak kullanılmıyor nedense. Hyundai Accent'in ticari araç olarak kullanılmasının nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:
1- Geniş iç hacim
2- Yolcuya ulaşım esnasında sağladığı konfor
3- Sürücüye sağladığı sürüş kolaylığı
Tabii bunları sadece bu üç basamakla sınırlandırmak yeterli olmaz. Ama Hyundai Accent'lerin, ticari araç olarak kullanılmasının temel ilkelerini bu şekilde sıralayabiliriz.

Hyundai bu seri için 2011 ve 2012 için iki model belirlemiş. Hyundai Accent Era ve Hyundai Accent Blue. Bayiiden anahtar teslim fiyatlar ise; 29000 TL ile 47000 TL arasında değişiklik gösteriyor. Araç finansmanı için sadece bankalar değil, Hyundai'ın kendi kuruluşu olan Hyundai Finans da var. Kredi işlemleri bu kuruluş üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. Ek olarak Hyundai araçlarına 5 yıl garantili servis imkanı veriyor. Bir ticari taksinin günde kaç yüz kilometre gidebileceğini, aracın eskime payını göz önüne aldığımızda 5 yıllık bir garanti, ticari taksi olarak seçilmesinde en büyük etkenlerden birisi belki de en önemlisi diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder